Köögikubude ja rasvakanalite puhstus
Ükski toitlustusasutus ei saa tegutseda ilma ventilatsiooni- ja konditsioneerimissüsteemita, mille tõrgeteta töö tagab tervisliku mikrokliima säilitamise hoones. Õigeaegne ventilatsioonisüsteemi puhastamine aitab vältida kalli ventilatsioonisüsteemi remonti ning säästab raha.
Toitlustuskohtade köögiseadmete väljatõmbesüsteemid on kõige ohtlikumad tulekahjuallikad.
Statistika näitab, et kõige sagedasemad süttimise põhjuseks on pliidi kohal asuvate kubude või sirmide mitteõigeaegne puhastamine sinna ladestunud jääkidest. Kohvikute ja restoranide ventilatsioonisüsteemide hooldamine ja puhastamine tolmust ja rasvajääkidest aitab selliseid olukordi ära hoida, säilitab ventilatsiooni töö efektiivsuse ja pikendab kallite ventilatsiooniseadmete kasutusiga.
8.1.3 Professionaalselt kasutatavate köökide ventilatsioonikanaleid tuleb puhastada vastavalt kasutamise intensiivsusele:
- Vähemalt korra kvartalis, kui seadmeid kasutatakse 12 h/ööpäevas –16 h/ööpäevas.
- Vähemalt kord poolaastas, kui seadmeid kasutatakse 6 h/ööpäevas –12 h/ööpäevas.
- Vähemalt kord aastas, kui seadmeid kasutatakse 2 h/ööpäevas –6 h/ööpäevas.